Gå till innehåll

1

I lördags var vi och hälsade på hemma hos Zory och hans familj i Älvängen. Nu lystrar han även till namnet Frans eller Frasse. Eller till skramlet av matskålen om han har varit ute på äventyr. Han är utomhus en del, är kompis med grannkatten och grannens hund och verkar trivas med livet. Han följer gärna med på promenader eller sticker upp till skogen i närheten. Han är morgonpigg och hjälper gärna till med väckning om inte väckarklockan funkar riktigt. Det var så roligt att träffa honom och hans familj och att höra alla historier om hur han har det nu. Tack för allt fika och för att vi fick hälsa på!

2

Vi har fått ett brev från Findus (Sasha – storkillen i Rosies kull). Han berättar att han nu är kastrerad och att det gick jättebra. Han var helt ointresserad av det lilla såret och behövde inte använda någon tratt.

Under sommaren har Findus följt med familjen på äventyr. Han har inga problem med bilåkning, utan går tvärtom direkt fram och lägger sig i transportburen när den kommer fram. Annars tycker han mycket om att vara ute i trädgården. Han har fått ett långt koppel så att han kan hålla koll på brevbäraren från plommonträdet och nå sitt äppleträd på baksidan.

Familjen hälsar också att de är så glada i Findus och att alla som träffar honom fascineras av och gillar honom. Han är nyfiken på besök, gillar barnens kompisar och är så tillitsfull. Han ligger alltid mitt på golvet och sover djupt på utsträckt på rygg trots att alla går runt honom.

 

Det är verkligen roligt att få små hälsningar från ungarna. Vi saknar dem mycket, men är samtidigt väldigt glada att de har fått komma till underbara familjer som tar väl hand om dem och ser till att de får leva sina kattliv på allra bästa sätt.

Puss på er, sötungar!
(Nå, Findus är ju ingen liten unge längre. Vågen säger visst 3,8 kilo så han har passerat morsan nu. Vilket naturligtvis är precis som det ska vara!)

För lite drygt en vecka sedan var vi hemma och hälsade på Zoya på Hisingen. Zory fick följa med, vilket han tyckte var roligt, medan Zoya var lite mer avvaktande. Hon kände nog igen sin bror men tycktes undra vad han hade hemma hos henne att göra.

Zoya har ljusblått koppel och blå sele, Zoya har blått koppel och svart sele. Om ni undrar vem som är vem.

Tack för att vi fick komma och hälsa på, lillan!

Tiden går fort när man har roligt, som bekant. Det har gått över en månad sedan vårt senaste inlägg här, vilket vi skyller på bland annat Bremen, London och Lemmenjoki nationalpark.

I dag flyttade den sista av Rosies ungar till sitt nya hem. Zory bor numera i Älvängen, där han kommer att få en tillvaro som passar honom perfekt. Zoya flyttade i början på juli till Hisingen. För ett par dagar sedan var vi och hälsade på henne, med Zory. Mer om detta i ett senare inlägg. Just nu vill vi bara skicka vidare en hälsning från Findus (Sasha) som helt tydligt har ärvt mammas förkärlek för trädklättring. Han har också blivit skeppskatt på familjens segelbåt!